Categoriearchief: Toeren

Toerfietsen uitproberen? Fiets met ons mee op 30 juni bij de Rabo-toertocht!

Denk je er wel eens aan om een toertocht te rijden? Wil je in een gezellige, wat grotere, groep meerijden? Vind je alleen fietsen ook maar alleen….?

Rij dan op 30 juni met onze toerders mee tijdens de Rabo-toertocht. Het clubhuis van Excelsior (in de Goudse Hout) is startpunt voor diverse afstanden. Starttijden om aan te sluiten bij een groep zijn: 9.30 uur, 10.30 uur en 11.30 uur.

Schroom niet en sluit je bij ons aan! Het is een leuke ervaring om én sportief bezig te zijn, én nieuwe mensen te leren kennen, én niet de hele tijd zelf op kop te hoeven rijden…. Neem je fiets, een helm (verplicht!) en een goed humeur mee, dan maken we er samen een mooie tocht van!

Routebestanden Rabo-toertocht (75 km)

Op 30 juni zal de Rabo-toertocht plaatsvinden. Het clubhuis van G.R.T.C. Excelsior is dit jaar ook officieel startpunt voor deze tocht. Over de afstanden volgt binnenkort meer informatie op de website van Excelsior.

Onderstaand kun je de route van 75 km nu al downloaden als .gpx-bestand. Er zijn drie versies, elk voor een ander vertrekpunt:

.gpx 75 km route vanuit Gouda

.gpx 75 km route vanuit Moordrecht

.gpx 75 km route vanuit Waddinxveen

Voor meer informatie kun je een mail sturen aan toercommissie.grtc.excelsior@gmail.com.

Zet je in voor de club als barvrijwilliger!

We genieten allemaal van het mooie voorjaarsweer! Wat is er fijner dan, als toerder na een inspannende tocht, of als renner na een zware wedstrijd, een kopje koffie of een colaatje te drinken….??

Dat kan gelukkig op onze club, waar een enthousiaste  groep barvrijwilligers voor aanvang een kopje koffie zet en na afloop dorstige monden voorziet van ‘natjes en droogjes’.

We zijn op zoek naar meer mensen, die dat af en toe voor de club willen doen. Met vele handen is het namelijk licht werk.

Het is ook leuk, omdat je mensen leert kennen en mooie verhalen hoort over ‘van alles en nog wat’. Je weet zelf hoe fijn het is als er iemand achter de bar staat en je bedient.

Bedenk wat jij zo voor anderen kunt betekenen – meld je aan door een mail te sturen naar barbeheer.grtc.excelsior@gmail.com. Het zou ook heel mooi zijn om uit alle geledingen (jeugd-ouders, toerders én renners) vrijwilligers achter de bar te hebben. Jullie zijn allemaal welkom!

Toerseizoen geopend met ontbijt

Het officiële toerseizoen 2018 is geopend met het traditioneel ontbijt.
Zondagmorgen 4 maart deden vele toerders / toersters  zich tegoed aan het ontbijt dat de toercommisieleden voor hen klaargemaakt hadden.
Bijzondere dank aan Schildersbedrijf de Wit als sponsor van de “ontbijttocht” van dit jaar.
Na het ontbijt vertrokken er nog een veertiental sportievelingen die de kou trotseerden voor een toertocht van 50 km.

Toerritten zaterdag 3 maart afgelast

Gezien de te verwachte winterse omstandigheden en de barre gevoelstemperatuur hebben de leden van de toercommissie besloten de toerritten van morgen af te gelasten.

Voor de goede orde: aanstaande zondag begint de start van het officiële toerseizoen met gezamenlijk ontbijt (aanvang: 8.45 uur).
Het ontbijt gaat altijd door!
Zondag zal bekeken worden of het verantwoord is te gaan fietsen.

Krachttraining bij FysioVisiq

Let op: de aanvangstijd van de krachttraining voor renners en toerders van 18 jaar en ouder op dinsdagavond is vervroegd van 20:30 naar 19:30 uur.  Boomkweker Gerrit Visser schrijft over zijn training bij FysioVisiq het volgende:

Elke dinsdagavond om 19.30 uur doe ik krachttraining bij Fysiovisiq. Het is voor het eerst dat ik hiermee aan de slag ben, ik dacht altijd: ‘ijzer maakt niet wijzer’.  Maar wat blijkt: de trainingen zijn erg afwisselend en leuk om te doen, we krijgen zeer goede begeleiding van de dames van Fysiovisiq! We trainen de belangrijkste fietsspieren en corestability. Daarmee begin je goed aan het fietseizoen op de weg, maar ook merk ik dat het bij het veldrijden ervoor zorgt dat je makkelijker omhoog de dijk op rijdt. Het is dus echt een aanrader!

We gaan door met de krachttraining tot eind februari. Er is nog ruimte, dus als je het eens wil proberen kan dat, bel dan Hans Moons (06) 40 40 02 60. De vereniging betaalt de kosten.

Winterfair Toerafdeling

Zondag 7 januari heeft de toerafdeling afscheid genomen van het oude jaar en het nieuwe jaar ingeluid.
Onder het genot van een hapje en drankje werden belevenissen van het vorig jaar herbeleefd en wensen voor het nieuwe jaar uitgesproken.
Iedereen die bij heeft gedragen voor het slagen van dit evenement: bedankt!