Categoriearchief: Toeren

Hennie de pater, in herinnering.

Maandag 25 maart 2019 kregen wij het trieste bericht van het toch nog plotseling overlijden van Hennie de Pater.

Hennie was sinds een aantal weken opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis in verband met uitgezaaide longkanker. Afgelopen week is Hennie nog behandeld met chemokuren en bestralingen. Hennie is onverwacht rustig ingeslapen. Hennie zou as zaterdag 30 maart 83 jaar geworden zijn.


De toerafdeling heeft  één van haar trouwste en fanatiekste toerder verloren. Voor wie er behoefte aan heeft om als toerders met elkaar samen te zijn en dit verlies met elkaar te delen is hiervoor op woensdag 27 maart vanaf 19.30 uur het clubhuis geopend

Inmiddels is er meer informatie bekend , de uitvaart zal a.s. maandag plaatsvinden. De rouwkaart is inmiddels bijgevoegd. De toercommissie is inmiddels met de familie in overleg, om een bijdrage te leveren voor een mooi afscheid.

Informatie bekend m.b.t uitvaart

Na overleg met de familie van Hennie en de uitvaartvereniging gaan we met elkaar Hennie een mooi afscheid geven. Omdat het clubhuis altijd Hennie’s tweede thuis is geweest, rijdt de rouwauto langs het clubhuis en zal hier even stilstaan.. We zullen Hennie daar opwachten met de fietsen, in clubtenue,en er zal een erehaag worden gevormd. Hierna rijdt de auto van Hennie verder en fietsen wij (met elkaar) naar de kruising Zwarteweg/Achterwillenseweg. De fietsers zullen Hennie vanaf dit punt begeleidennaar de IJsselhof.  Er zal voor de auto uit worden gefietst. Afhankelijk van het aantal fietsers kan er ook achter de auto worden gefietst. Het verdere verloop op de IJsselhof horen jullie a.s. maandag.Het zou mooi zijn als er veel toerders aanwezig kunnen zijn om Hennie een passend afscheid te geven.
Verzoek aan jullie is om:a.s. maandag 1 april om 13.00 uur aanwezig te zijn in het clubhuis met fiets en in het nieuwste clubtenue. Dan is er nog tijd om de rouwbanden om te doen ed. De rouwauto zal 13.25 uur bij het clubgebouw aankomen; wij zullen dan klaar staan. 


De leden van de toercommissie.

Toerjaarvergadering

Op 25 februari jl is weer de jaarlijkse Toerjaarvergadering gehouden. Er was een flinke opkomst. Zoals gebruikelijk werd het seizoen 2019-2020 besproken, met alle daarbij behorende clubritten en toeractiviteiten. Ook werden de herinneringen en kledingcheques uitgereikt nav het Toerklassement 2018. Bij de heren is dit klassement gewonnen door George Offers en bij de dames door Corry Verhoef. Corry was 3 jaar op rij de winnaar bij de dames en mocht daarom de wisselbeker houden. De prijzen werden uitgereikt door Jim Hoogeveen, sponsor 2018 van het Toerklassement.

Lees verder Toerjaarvergadering

Trainingsstage Girona 2019

Vanaf 1 Januari gaan de seinen weer op groen voor het komende wegseizoen. Om goed beslagen ten ijs te komen wil een aantal renners in maart 2019 opnieuw naar Girona (Noord Spanje) voor een trainings- en hoogtestage.

Doelgroep:
Ongeacht leeftijd en/of niveau (Toerders/Renners, A- en B-klasse) willen we met een groep de basis gaan leggen voor een mooi seizoen. We willen verdeeld over één of meerdere groepen gericht gaan trainen aan de conditie en (klim)techniek.

Kosten:
De kosten voor een week, inclusief vlucht, eten en vervoer van je eigen racefiets (eventueel huren we een busje waar de fietsen in kunnen), bedragen ongeveer tussen €350 en €500. Uiteraard streven we naar een zo goedkoop mogelijke vlucht en betaalbaar fietstranssport.

Data:
Bij voldoende animo zal het vertrek zijn op zaterdag 16 maart, en zijn we weer terug op donderdag 21 maart.

Aanmelden:
Aanmelden bij serieuze interesse kun je doen vóór 5 december 2018 per mail: activiteiten_excelsior@outlook.com.

Begin januari zullen we een informatieavond op de club houden.

Vragen:
Ook vragen kunnen via het mailadres gesteld worden. We zullen deze vragen vervolgens verzamelen en naar alle geïnteresseerden terugkoppelen.

Sportieve groeten,

Andre Stormbroek
Marco de Bruijn
Daniel van Houdt

Krachttraining Excelsior bij Fysiovisiq – doe mee en schrijf je in!

Binnenkort start de wekelijkse krachttraining bij Fysiovisiq!

De training duurt één uur (60 minuten) en staat (tijdens de training) onder begeleiding van Fysiovisiq. Voor het gehele winterseizoen betaal je een eenmalige bijdrage van € 50,-  (er is geen mogelijkheid om per keer af te rekenen). Alle Excelsior-leden kunnen deelnemen. Lees verder Krachttraining Excelsior bij Fysiovisiq – doe mee en schrijf je in!

In Memoriam Jack Terlouw (1956-2018)

Geheel onverwacht is op woensdag 27 juni ons lid, toercommissielid en fietsmaatje Jack Terlouw overleden.
Zijn lach en humor zullen wij voor altijd moeten missen.
Jack droeg onze vereniging een zeer warm hart toe,  in het bijzonder onze toerafdeling.
Helaas hebben wij hem niet meer kunnen bedanken voor zijn inzet.
Aanstaande woensdag 4 juli (14.00 te IJsselhof) zal Jack gecremeerd worden en zullen wij op passende wijze afscheid van hem nemen.

Zet je in voor de club als barvrijwilliger!

We genieten allemaal van het mooie voorjaarsweer! Wat is er fijner dan, als toerder na een inspannende tocht, of als renner na een zware wedstrijd, een kopje koffie of een colaatje te drinken….??

Dat kan gelukkig op onze club, waar een enthousiaste  groep barvrijwilligers voor aanvang een kopje koffie zet en na afloop dorstige monden voorziet van ‘natjes en droogjes’.

We zijn op zoek naar meer mensen, die dat af en toe voor de club willen doen. Met vele handen is het namelijk licht werk.

Het is ook leuk, omdat je mensen leert kennen en mooie verhalen hoort over ‘van alles en nog wat’. Je weet zelf hoe fijn het is als er iemand achter de bar staat en je bedient.

Bedenk wat jij zo voor anderen kunt betekenen – meld je aan door een mail te sturen naar barbeheer.grtc.excelsior@gmail.com. Het zou ook heel mooi zijn om uit alle geledingen (jeugd-ouders, toerders én renners) vrijwilligers achter de bar te hebben. Jullie zijn allemaal welkom!