Categoriearchief: Vrijwilligers

Zet je in voor de club als barvrijwilliger!

We genieten allemaal van het mooie voorjaarsweer! Wat is er fijner dan, als toerder na een inspannende tocht, of als renner na een zware wedstrijd, een kopje koffie of een colaatje te drinken….??

Dat kan gelukkig op onze club, waar een enthousiaste  groep barvrijwilligers voor aanvang een kopje koffie zet en na afloop dorstige monden voorziet van ‘natjes en droogjes’.

We zijn op zoek naar meer mensen, die dat af en toe voor de club willen doen. Met vele handen is het namelijk licht werk.

Het is ook leuk, omdat je mensen leert kennen en mooie verhalen hoort over ‘van alles en nog wat’. Je weet zelf hoe fijn het is als er iemand achter de bar staat en je bedient.

Bedenk wat jij zo voor anderen kunt betekenen – meld je aan door een mail te sturen naar barbeheer.grtc.excelsior@gmail.com. Het zou ook heel mooi zijn om uit alle geledingen (jeugd-ouders, toerders én renners) vrijwilligers achter de bar te hebben. Jullie zijn allemaal welkom!

Hulp voor de bardiensten gezocht!

Deze week zijn de barvrijwilligers weer bij elkaar geweest om het rooster voor de komende periode in te vullen. Helaas zijn er een aantal mensen minder, dus lukt het niet om de barbezetting compleet te maken.

Daarom deze oproep: zoek je een leuke taak om je vrijwilligersbijdrage aan de vereniging in te vullen, meld je aan bij de barcommissie. Dit kan via barbeheer@grtc-excelsior.nl.

Wil je eens mee kijken of heb je vragen kom gerust langs in het clubhuis op woensdagavond of zondagmorgen.

Juryleden gezocht

Voor het komende seizoen hebben we een dringende behoefte aan extra juryleden voor de wedstrijden op ons eigen clubparcours. De groep aan beschikbare juryleden is namelijk te klein geworden voor de wedstrijden die we komend seizoen organiseren. De rennerscommissie wil de groep aan juryleden daarom uitbreiden zodat we alle wedstrijden goed kunnen laten verrijden en het jurywerk netjes verdeeld wordt. Vele handen maken licht werk.

Als rennerscommissie zorgen we uiteraard voor een goede uitleg en begeleiding van het jurywerk en leren we je hoe je met het My Laps systeem moet omgaan. Stel je dus beschikbaar voor dit belangrijke werk en help mee om een aantrekkelijk wedstrijdprogramma te laten verrijden op ons clubparcours voor Excelsior leden en gastrenners. Uiteraard is voor jezelf meteen mooi meegenomen dat je op deze manier een fraaie invulling geeft aan het verenigingswerk, waarmee je je verenigingsbijdrage “terugverdient”.

Aarzel dus niet langer en geef jezelf op bij Wim Maijenburg (wedstrijdsecretariaat@grtc-excelsior.nl of (06) 24 36 33 93) of Erik Herlé (rennerscommissie@grtc-excelsior.nl of  (06) 30 36 40 14).

Resultaten enquête en oproep voor werkgroepen

Dinsdag 21 november zijn meer dan 30 renners naar het clubhuis gekomen voor de presentatie door Wouter Been over de resultaten van de rennersenquête die door 62 renners is ingevuld. Er is een duidelijk beeld naar voren gekomen waar renners van Excelsior behoefte aan hebben. De aanwezige renners konden de presentatie en de ideeën zeer waarderen. Je kan de presentatie nog eens nalezen in de link hieronder.

Resultaten rennersenquête + concept plannen

Tijdens de presentatie hebben we een oproep gedaan om de handen uit de mouwen te steken. Verschillende renners hebben zich ter plekke al aangemeld. Via de link hieronder kan ook jij je steentje bijdragen in één van de werkgroepen. Help je mee?

Aanmeldformulier werkgroepen

Doe mee, Denk mee!

Onze vereniging zijn we samen! Om prestaties neer te zetten maar ook om de club draaiende te houden. Het aantal vrijwilligers binnen de vereniging neemt echter af. Hierdoor dreigen taken/activiteiten niet meer ingevuld te kunnen worden. In de algemene ledenvergadering in maart is een commissie gevraagd met een voorstel te komen hoe dit opgelost kan worden.

Vanuit deze commissie wordt een enquête onder alle leden gehouden om te inventariseren naar welke oplossingsrichting de voorkeur uitgaat. Hiervoor heb je een email ontvangen op het bij de vereniging bekende emailadres. Heb je deze email niet ontvangen stuur dan een bericht met je naam naar vrijwilligers.grtc.excelsior@gmail.com.
In het clubhuis kun je de enquête ook op papier invullen. Stop deze na invullen dan in de brievenbus van het secretariaat.

Invullen van de enquête kost ongeveer 5 minuten en kan anoniem.

Doe mee en help een goed beeld te krijgen van waar jullie voorkeur naar uitgaat en Denk mee voor het vinden van de beste oplossing.

Alvast bedankt.

Vrijwilligers commissie
George Offers     Hans Jongeneel
Hans Moons         Martin Kuijper
Ton de Bruijn

Help mee!

Op zaterdag 4 juni is onze wielervereniging mede-organisator van het NK Jeugd Wielrennen 2016. Het parcours ligt in het centrum van Reeuwijk-Brug waar over de dag in totaal 14 wedstrijden worden verreden waaraan ongeveer 800 jeugdrenners deelnemen.

Het organiseren van dit NK zet onze vereniging positief op de kaart maar geeft ook de verplichting om hier voor de jeugdige wielrenners een fantastische dag van te maken. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig voor verschillende activiteiten. Lees verder Help mee!

Nieuw vrijwilligersbeleid

Te bespreken op de ALV van 23 maart 2015
Te bespreken op de ALV van 23 maart 2015

Voorstel GRTC Excelsior Vrijwilligersbeleid 2015
Inleiding
Evenals andere (sport)verenigingen wordt ook GRTC Excelsior volledig ‘gedragen’ door vrijwilligers. Met een verder terugtrekkende overheid zal dit in de toekomst niet anders
worden. Een enthousiast en betrokken peloton vrijwilligers is dus van levensbelang voor het goed functioneren van de vereniging!
GRTC Excelsior is van mening dat leden meer dan alleen contributie moeten bijdragen om deel te nemen aan activiteiten en aan het voortbestaan van de vereniging. Elk lid behoort een
‘vrijwillige’ bijdrage te leveren. De huidige groep vrijwilligers is op onderdelen klein. Lees verder Nieuw vrijwilligersbeleid