Categoriearchief: Wielrennen

Driedaagse van Gouda 3-5 juli

A-klasse: Elite, belofte, amateurs, sportklasse 40-, junioren + renners die normaal ook al meedoen in de A-klasse bij Excelsior
B-klasse: Sportklasse 40+, nieuwelingen, basisleden, dames, meisjes

Zeer goed gevulde premiepot voor allebei de klassen:

 • elke avond een leidersprijs
 • elke avond 3x een sprint met premies voor eerste 3
 • 10 eindprijzen per avond + bloemen voor het podium
 • 10 eindprijzen voor het eindklassement (100 euro voor de winnaar!) + bloemen voor het podium
 • fraaie leiderstrui voor de leider van het klassement

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet er deelgenomen worden aan de finale avond op 5 juli en minimaal één andere avond. In geval van een gelijk aantal punten, wordt de eindklassering bepaald door het onderlinge resultaat van de finale avond.

Inschrijfgeld is 2 euro per avond, inschrijving ter plekke. Om wachtrijen bij de inschrijftafel te voorkomen, kan je je nu voorinschrijven via https://goo.gl/forms/rbTNfLKy48dXwgiX2

Zet je in voor de club als barvrijwilliger!

We genieten allemaal van het mooie voorjaarsweer! Wat is er fijner dan, als toerder na een inspannende tocht, of als renner na een zware wedstrijd, een kopje koffie of een colaatje te drinken….??

Dat kan gelukkig op onze club, waar een enthousiaste  groep barvrijwilligers voor aanvang een kopje koffie zet en na afloop dorstige monden voorziet van ‘natjes en droogjes’.

We zijn op zoek naar meer mensen, die dat af en toe voor de club willen doen. Met vele handen is het namelijk licht werk.

Het is ook leuk, omdat je mensen leert kennen en mooie verhalen hoort over ‘van alles en nog wat’. Je weet zelf hoe fijn het is als er iemand achter de bar staat en je bedient.

Bedenk wat jij zo voor anderen kunt betekenen – meld je aan door een mail te sturen naar barbeheer.grtc.excelsior@gmail.com. Het zou ook heel mooi zijn om uit alle geledingen (jeugd-ouders, toerders én renners) vrijwilligers achter de bar te hebben. Jullie zijn allemaal welkom!

Ride like a Pro met GRTC Excelsior

Excelsior lid Gijs Gelderblom heeft vorige jaar een nieuwe vorm van wedstrijdrijden in het leven geroepen:  Ride Like a Pro http://ridelikeapro.nl/. De wedstijden worden verreden als ploeg. Je rijdt als een prof voor de ploeg en niet voor je eigen individuele uitslag. Men rijdt als ploeg met 3 tot 5 renners een koers van vijf kwartier met daarin twee tussensprints en de finale. Hierbij kunnen dan punten gescoord worden 1e plek 25 pnt, 2e plek 9 pnt, 3e plek 8 pnt, 4e plek 7 etc. Dus als ploeg kan je gezamenlijk punten scoren voor het eindklassement. Na de sprints hergroepeert het peloton en na een fluitsignaal is de race weer open. Iedereen mag meedoen, een KNWU licentie of basislidmaatschap is verplicht. Het programma is fors uitgebreid ten opzichte van vorig jaar:

 • 8 april bij RWV De Spartaan, Rijswijk
 • 6 mei bij RWC Ahoy, Rotterdam
 • 17 juni bij Het Stadion, Utrecht
 • 1 juli ploegentijdrit(!) bij roeibaan Rotterdam
 • 19 augustus bij GRTC Excelsior
 • 2 september finale bij RWC Ahoy

Ook dit jaar doet Excelsior weer mee, het inschrijfgeld wordt door de club betaald. Dit is een unieke kans om als onderdeel van een ploeg te rijden, dat geeft een hele nieuwe dimensie aan onze geliefde sport. Je hoeft niet alle wedstrijden te rijden, de ploeg hoeft niet elke keer uit exact dezelfde renners te bestaan.

Als je belangstelling hebt, meld je dan snel bij Marco Mensink, marcomensink@hetnet.nl of (06) 46 97 43 39.

4e Open Kampioenschap van het Groene Hart

Zondag 25 februari wordt voor de 4e maal Het Open Kampioenschap van het Groene Hart verreden.

Als opening van het wielerseizoen 2018 hebben we nu ook weer een aantrekkelijke wedstrijd op het programma staan.

Om 11.00 uur gaan de Sportklasse, Nieuwelingen, Dames/Juniordames en Nieuweling-meisjes van start. Daarna om 12.30 uur zijn de Elite/belofte , Amateurs en Junioren.

Basisleden worden ingedeeld op leeftijd

Prijzenschema per categorie en een kampioenstrui voor de winnaar. Tevens voor alle deelnemers een attentie.

Voor de Dames/Junior dames en Nieuweling-meisjes is er een apart prijzenschema.

Inschrijfgeld voor alle categorieën 2 euro