Categoriearchief: Wielrennen

Duurtraining

Vanaf zaterdag 9 december start Jaco van der Eijk met duurtrainingen voor nieuwelingen en junioren. Andere categorieën zijn uiteraard ook van harte welkom. Bij een te grote groep zal er op niveau worden gedifferentieerd en in groepen worden gesplitst.

Startlocatie is onze eigen clubhuis en starttijd is 10:00 uur.  Duur van de training zal zo’n 2,5 tot 3 uur zijn voor een afstand van 70 tot 90 km. Vanaf zaterdag 20 januari 2018 zal de duurtraining worden gecombineerd met een trainingswedstrijd bij RWC Ahoy in Rotterdam. De trainingen zullen tot eind maart worden georganiseerd. Kou is geen probleem, bij veel neerslag wordt er afgelast.

Voor meer informatie en aanmelden voor de WhatsApp groep kan je terecht bij Jaco van der Eijk via j.vander.eijk@ziggo.nl of (06) 49 31 82 24.

Crossen met de Kerst

Tijdens de Kerstvakantie is er op 27 december geen crosstraining bij de Coenecoop brug, omdat er die week al diverse veldritten zijn:

  • 27 december in Breda voor o.a. cat7 en nieuwelingen meisjes
  • 28 december in Loenhout voor dames, nieuwelingen en  junioren
  • 29 december in Benschop voor o.a. cat7, masters en amateurs
  • 30 december regio cross in Gouda op ons eigen clubparcours voor iedereen vanaf nieuweling

In de eerste week van 2018 wordt de crosstraining van 3 januari verplaatst naar dinsdagavond  2 januari  bij de Coenecoopbrug.

Woensdagmiddag  3 januari gaan we namelijk in Huijbergen trainen ter voorbereiding van de wedstrijd van het weekend daarop en om eens op een hele mooie locatie te trainen. Voor deze Huijbergen training zoekt Robert Huisman nog ouders en begeleiders die mee willen helpen en die de jongeren mee kunnen nemen naar  Huijbergen. Aanmelden kan bij robert@jhb-advies.nl of (06) 22 22 08 27.

Resultaten enquête en oproep voor werkgroepen

Dinsdag 21 november zijn meer dan 30 renners naar het clubhuis gekomen voor de presentatie door Wouter Been over de resultaten van de rennersenquête die door 62 renners is ingevuld. Er is een duidelijk beeld naar voren gekomen waar renners van Excelsior behoefte aan hebben. De aanwezige renners konden de presentatie en de ideeën zeer waarderen. Je kan de presentatie nog eens nalezen in de link hieronder.

Resultaten rennersenquête + concept plannen

Tijdens de presentatie hebben we een oproep gedaan om de handen uit de mouwen te steken. Verschillende renners hebben zich ter plekke al aangemeld. Via de link hieronder kan ook jij je steentje bijdragen in één van de werkgroepen. Help je mee?

Aanmeldformulier werkgroepen

Clubkampioenschappen veldrijden 2017

Nadat we aanstaande zondag de eerste competitie van het veldrijden hebben afgerond staat er 3 december gelijk weer een belangrijke wedstrijd op de kalender.

De clubkampioenschappen veldrijden 2017.

Er gaat weer gestreden worden om de diverse titels met bijbehorende medailles. Dit in diverse categorieën die we tegenwoordig hebben. De oorspronkelijke veldrijders ” de mannen op de originele crossfiets ” bijten het spits af. Een minuut later vertrekken de MTBers  en weer een minuut later de Dames en de Jeugd.

Ook voor onze gastrenners is er een kampioenschap dus die gaan ook een minuut later van start.

Let wel op…!!!! Excelsiorleden verplicht starten in clubkleding 2017.  Er wordt geen enkele uitzondering gemaakt. Geen clubkleding betekend  ” NIET STARTEN “

Update renners enquete

De afgelopen tijd hebben meer dan 60 renners de enquete ingevuld. Aangezien je wel benieuwd zal zijn naar de resultaten van de enquete nodigen we Excelsior renners van harte uit om op 21 november om 19.00 uur in het clubhuis langs te komen. Je hoort dan welke inzichten de enquete heeft opgeleverd en je kan meepraten over wat we concreet kunnen doen om het wedstrijdwielrennen bij Excelsior op een hoger plan te krijgen. Daarna kan je dan om 20.30 uur ook nog eens de nieuwe kleding voor 2018 gaan passen. Dat zijn dus drie goede redenen om even langs te komen.

Pasavonden nieuwe kleding GRTC Excelsior

Beste leden,

Vanaf 1 januari 2018 gaan wij als GRTC Excelsior in nieuwe clubkleding rijden. De komende jaren blijft Bioracer onze kledingleverancier . Voor de nieuwe kleding wordt gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Huidige kledingmaten wijken daardoor wellicht af . Het wordt daarom dringend aanbevolen om de nieuwe kleding eerst te komen passen.

Om er voor te zorgen dat iedereen vanaf 2018 de nieuwe kleding in de juiste maten kan krijgen zullen er in November 2017 twee pasavonden georganiseerd worden.

De pasavonden zullen gehouden worden in ons clubgebouw aan het Kale Jonkerpad 3 in Gouda op :

” Dinsdag 21 november 2017 van 20.30 uur tot 22.00 uur “

” Donderdag 23 november 2017 van 20.30 uur tot 22.00 uur “

Het clubhuis is beide avonden geopend vanaf 20.00 uur. Bioracer is aanwezig om nadere informatie over de nieuwe clubkleding te geven en vragen te beantwoorden.

Lees verder Pasavonden nieuwe kleding GRTC Excelsior

Nationale veldrit een succes.

De 2e veldrit van Gouda om de Cees Slingerland bokaal was wederom een succesvol evenement. Dit door de voortreffelijke inzet van vrijwilligers, de gastvrijheid van Atletiekvereniging Gouda, en alle sponsoren die het financieel mogelijk maakten om dit evenement te organiseren.

Er werd door 140 renners en rensters in verschillende categorieën gestreden om de fel begeerde bokalen.  Lees verder Nationale veldrit een succes.