Categoriearchief: Wielrennen

4e Open Kampioenschap van het Groene Hart

Zondag 25 februari wordt voor de 4e maal Het Open Kampioenschap van het Groene Hart verreden.

Als opening van het wielerseizoen 2018 hebben we nu ook weer een aantrekkelijke wedstrijd op het programma staan.

Om 11.00 uur gaan de Sportklasse, Nieuwelingen, Dames/Juniordames en Nieuweling-meisjes van start. Daarna om 12.30 uur zijn de Elite/belofte , Amateurs en Junioren.

Basisleden worden ingedeeld op leeftijd

Prijzenschema per categorie en een kampioenstrui voor de winnaar. Tevens voor alle deelnemers een attentie.

Voor de Dames/Junior dames en Nieuweling-meisjes is er een apart prijzenschema.

Inschrijfgeld voor alle categorieën 2 euro

 

Krachttraining bij FysioVisiq

Let op: de aanvangstijd van de krachttraining voor renners en toerders van 18 jaar en ouder op dinsdagavond is vervroegd van 20:30 naar 19:30 uur.  Boomkweker Gerrit Visser schrijft over zijn training bij FysioVisiq het volgende:

Elke dinsdagavond om 19.30 uur doe ik krachttraining bij Fysiovisiq. Het is voor het eerst dat ik hiermee aan de slag ben, ik dacht altijd: ‘ijzer maakt niet wijzer’.  Maar wat blijkt: de trainingen zijn erg afwisselend en leuk om te doen, we krijgen zeer goede begeleiding van de dames van Fysiovisiq! We trainen de belangrijkste fietsspieren en corestability. Daarmee begin je goed aan het fietseizoen op de weg, maar ook merk ik dat het bij het veldrijden ervoor zorgt dat je makkelijker omhoog de dijk op rijdt. Het is dus echt een aanrader!

We gaan door met de krachttraining tot eind februari. Er is nog ruimte, dus als je het eens wil proberen kan dat, bel dan Hans Moons (06) 40 40 02 60. De vereniging betaalt de kosten.

5 februari rennersvergadering

Het is weer tijd voor de jaarlijkse rennersvergadering. 5 februari willen we graag met jullie terugblikken op het afgelopen seizoen en vooral vooruitkijken naar het komende seizoen. De rennerscommissie heeft zijn best gedaan om een aantrekkelijk wedstrijdprogramma in elkaar te zetten en wil graag weten wat jullie ervan vinden. Verder zullen ook de werkgroepen naar aanleiding van de rennersenquete hun plannen uit de doeken doen. Allemaal goede redenen om langs te komen in ons clubhuis en je mening te laten horen. We starten om 19:30 uur.

 

Toon van Dijk koppelcross

Zondag 11 februari hebben we traditioneel weer deze koppelcross. Al vele jaren verrijden we deze wedstrijd aan het einde van het veldrit seizoen. Zo ook dit jaar gaan we er weer een happening van maken.  Er zijn al diverse koppels , een 40+ met een 40- renner of renster, of een vader/zoon of vader/dochter koppel, die zich hebben opgegeven.

Wil je ook deelnemen geef je dan op bij Toon van Dijk (06) 22 52 94 97

Heb je geen transponder, geen nood wij zorgen er voor.

 

Juryleden gezocht

Voor het komende seizoen hebben we een dringende behoefte aan extra juryleden voor de wedstrijden op ons eigen clubparcours. De groep aan beschikbare juryleden is namelijk te klein geworden voor de wedstrijden die we komend seizoen organiseren. De rennerscommissie wil de groep aan juryleden daarom uitbreiden zodat we alle wedstrijden goed kunnen laten verrijden en het jurywerk netjes verdeeld wordt. Vele handen maken licht werk.

Als rennerscommissie zorgen we uiteraard voor een goede uitleg en begeleiding van het jurywerk en leren we je hoe je met het My Laps systeem moet omgaan. Stel je dus beschikbaar voor dit belangrijke werk en help mee om een aantrekkelijk wedstrijdprogramma te laten verrijden op ons clubparcours voor Excelsior leden en gastrenners. Uiteraard is voor jezelf meteen mooi meegenomen dat je op deze manier een fraaie invulling geeft aan het verenigingswerk, waarmee je je verenigingsbijdrage “terugverdient”.

Aarzel dus niet langer en geef jezelf op bij Wim Maijenburg (wedstrijdsecretariaat@grtc-excelsior.nl of (06) 24 36 33 93) of Erik Herlé (rennerscommissie@grtc-excelsior.nl of  (06) 30 36 40 14).

Trainingsstage Girona

Naar aanleiding van de eerste aankondiging van de trainingsstage in Girona hebben zich 7 renners aangemeld. Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je dan snel aan bij Marco de Bruin. De tickets moeten namelijk snel geboekt gaan worden om te profiteren van de nu nog lage prijzen.

Ongeacht leeftijd en/of niveau willen we met een groep de basis gaan leggen voor een mooi seizoen. We willen daar verdeeld over één of meerdere groepen gericht gaan trainen aan de conditie en techniek.

De kosten voor een week, inclusief vlucht, eten en vervoer van je eigen racefiets (we huren een busje waar de fietsen in kunnen) bedragen ongeveer tussen de €300 – €500. Uiteraard streven we naar een zo goedkoop mogelijke vlucht.

Het vertrek zal zijn in het weekend van 16-17-18 maart en de terugreis op 23-24-25 maart (afhankelijk van de goedkoopste dagen).

Aanmelden s.v.p. zo snel mogelijk doen bij Marco de Bruin via (06) 11 30 42 69 of  activiteiten_excelsior@outlook.com

Trainingsstage Girona

Het wegseizoen komt steeds dichterbij. Om goed beslagen ten ijs te komen willen een aantal renners naar aanleiding van de rennersenquete een trainingsstage van een week in Noord-Spanje (Girona) organiseren.

Ongeacht leeftijd en/of niveau willen we met een groep de basis gaan leggen voor een mooi seizoen. We willen daar verdeeld over één of meerdere groepen gericht gaan trainen aan de conditie en techniek.

Wij zijn erg benieuwd naar de animo. De kosten voor een week, inclusief vlucht, eten en vervoer van je eigen racefiets (we huren een busje waar de fietsen in kunnen) bedragen ongeveer tussen de €300 – €500. Uiteraard streven we naar een zo goedkoop mogelijke vlucht.

Bij voldoende animo zal het vertrek zijn in het weekend van 16-17-18 maart en terug op 23-24-25 maart (afhankelijk van de goedkoopste dagen).

Aanmelden voor serieuze interesse kun je doen vóór 31 december 2017 per mail bij Marco de Bruin: activiteiten_excelsior@outlook.com.

Iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018!

Lezing trainingsleer

Vanuit Excelsior willen we jullie graag een vliegende start van het nieuwe seizoen bezorgen. Daarom is er een lezing over trainingsleer georganiseerd. Een leerzame en hopelijk moraal verhogende lezing over de basis van trainingsleer waar zowel beginnende als ervaren renners tot nieuwe inzichten komen. Met de tips kunnen jullie effectiever, efficiënter maar ook met meer plezier trainen. We nodigen jullie daarom ook van harte uit op zaterdag 23 december 19:00-20:30 uit in het clubhuis!

Duurtraining

Vanaf zaterdag 9 december start Jaco van der Eijk met duurtrainingen voor nieuwelingen en junioren. Andere categorieën zijn uiteraard ook van harte welkom. Bij een te grote groep zal er op niveau worden gedifferentieerd en in groepen worden gesplitst.

Startlocatie is onze eigen clubhuis en starttijd is 10:00 uur.  Duur van de training zal zo’n 2,5 tot 3 uur zijn voor een afstand van 70 tot 90 km. Vanaf zaterdag 20 januari 2018 zal de duurtraining worden gecombineerd met een trainingswedstrijd bij RWC Ahoy in Rotterdam, de vertreklocatie wordt dan bij de KFC in Gouda. De trainingen zullen tot eind maart worden georganiseerd. Kou is geen probleem, bij veel neerslag wordt er afgelast.

Voor meer informatie en aanmelden voor de WhatsApp groep kan je terecht bij Jaco van der Eijk via j.vander.eijk@ziggo.nl of (06) 49 31 82 24.

Crossen met de Kerst

Tijdens de Kerstvakantie is er op 27 december geen crosstraining bij de Coenecoop brug, omdat er die week al diverse veldritten zijn:

  • 27 december in Breda voor o.a. cat7 en nieuwelingen meisjes
  • 28 december in Loenhout voor dames, nieuwelingen en  junioren
  • 29 december in Benschop voor o.a. cat7, masters en amateurs
  • 30 december regio cross in Gouda op ons eigen clubparcours voor iedereen vanaf nieuweling

In de eerste week van 2018 wordt de crosstraining van 3 januari verplaatst naar dinsdagavond  2 januari  bij de Coenecoopbrug.

Woensdagmiddag  3 januari gaan we namelijk in Huijbergen trainen ter voorbereiding van de wedstrijd van het weekend daarop en om eens op een hele mooie locatie te trainen. Voor deze Huijbergen training zoekt Robert Huisman nog ouders en begeleiders die mee willen helpen en die de jongeren mee kunnen nemen naar  Huijbergen. Aanmelden kan bij robert@jhb-advies.nl of (06) 22 22 08 27.