Categoriearchief: Wielrennen

Clinic 28 april

Droom jij ervan om de nieuwe Niki Terpstra, Anna van der Breggen, Dylan Groenewegen of Tom Dumoulin te worden? Droom dan niet langer, pak je racefiets en kom op 28 april naar de wielren clinic van GRTC Excelsior voor 13 t/m 18 jaar. Krijg les van onze trainers en oefen op ons eigen parcours. Leer de juiste versnelling te kiezen, in het wiel te rijden, bochten aan te snijden, voel wat het is om wielrenner te zijn. Heb je geen prof ambities, maar lijkt wielrennen je gewoon leuk? Je bent van harte welkom. Als je geen racefiets hebt, is dat geen probleem, dat regelen we voor je. Hoeveel het jou kost? Helemaal niets…

Wacht dus niet langer en schrijf je nu in met dit inschrijfformulier.

We beginnen om 11:00 uur, dus je kan nog uitslapen. Voor eten en drinken wordt gezorgd en we zijn rond 15:00 uur klaar. Ons adres is Kale Jonkerpad 3, 2805 LD Gouda. Tot 28 april!

Ride like a Pro met GRTC Excelsior

Excelsior lid Gijs Gelderblom heeft vorige jaar een nieuwe vorm van wedstrijdrijden in het leven geroepen:  Ride Like a Pro http://ridelikeapro.nl/. De wedstijden worden verreden als ploeg. Je rijdt als een prof voor de ploeg en niet voor je eigen individuele uitslag. Men rijdt als ploeg met 3 tot 5 renners een koers van vijf kwartier met daarin twee tussensprints en de finale. Hierbij kunnen dan punten gescoord worden 1e plek 25 pnt, 2e plek 9 pnt, 3e plek 8 pnt, 4e plek 7 etc. Dus als ploeg kan je gezamenlijk punten scoren voor het eindklassement. Na de sprints hergroepeert het peloton en na een fluitsignaal is de race weer open. Iedereen mag meedoen, een KNWU licentie of basislidmaatschap is verplicht. Het programma is fors uitgebreid ten opzichte van vorig jaar:

  • 8 april bij RWV De Spartaan, Rijswijk
  • 6 mei bij RWC Ahoy, Rotterdam
  • 17 juni bij Het Stadion, Utrecht
  • 1 juli ploegentijdrit(!) bij roeibaan Rotterdam
  • 19 augustus bij GRTC Excelsior
  • 2 september finale bij RWC Ahoy

Ook dit jaar doet Excelsior weer mee, het inschrijfgeld wordt door de club betaald. Dit is een unieke kans om als onderdeel van een ploeg te rijden, dat geeft een hele nieuwe dimensie aan onze geliefde sport. Je hoeft niet alle wedstrijden te rijden, de ploeg hoeft niet elke keer uit exact dezelfde renners te bestaan.

Als je belangstelling hebt, meld je dan snel bij Marco Mensink, marcomensink@hetnet.nl of (06) 46 97 43 39.

Vervolg lezing trainingsleer

Afgelopen maandag heeft Wouter Been een druk bezochte lezing gegeven over de elementaire beginselen van de trainingsleer. Voor iedereen die nog eens door de gepresenteerde materie heen wil bladeren is er de mogelijkheid om de presentatie van Wouter te ontvangen. Dat kan via deze link.

Je kan met deze link ook aangeven of er nog andere onderwerpen zijn, waarover je wel eens wat meer zou willen weten. Als er voldoende belangstelling is, kunnen we dan een nieuwe lezing inplannen. Uiteraard mogen mensen die niet aanwezig zijn geweest ook via dezelfde link hun interesses opgeven.

4e Open Kampioenschap van het Groene Hart

Zondag 25 februari wordt voor de 4e maal Het Open Kampioenschap van het Groene Hart verreden.

Als opening van het wielerseizoen 2018 hebben we nu ook weer een aantrekkelijke wedstrijd op het programma staan.

Om 11.00 uur gaan de Sportklasse, Nieuwelingen, Dames/Juniordames en Nieuweling-meisjes van start. Daarna om 12.30 uur zijn de Elite/belofte , Amateurs en Junioren.

Basisleden worden ingedeeld op leeftijd

Prijzenschema per categorie en een kampioenstrui voor de winnaar. Tevens voor alle deelnemers een attentie.

Voor de Dames/Junior dames en Nieuweling-meisjes is er een apart prijzenschema.

Inschrijfgeld voor alle categorieën 2 euro

 

Krachttraining bij FysioVisiq

Let op: de aanvangstijd van de krachttraining voor renners en toerders van 18 jaar en ouder op dinsdagavond is vervroegd van 20:30 naar 19:30 uur.  Boomkweker Gerrit Visser schrijft over zijn training bij FysioVisiq het volgende:

Elke dinsdagavond om 19.30 uur doe ik krachttraining bij Fysiovisiq. Het is voor het eerst dat ik hiermee aan de slag ben, ik dacht altijd: ‘ijzer maakt niet wijzer’.  Maar wat blijkt: de trainingen zijn erg afwisselend en leuk om te doen, we krijgen zeer goede begeleiding van de dames van Fysiovisiq! We trainen de belangrijkste fietsspieren en corestability. Daarmee begin je goed aan het fietseizoen op de weg, maar ook merk ik dat het bij het veldrijden ervoor zorgt dat je makkelijker omhoog de dijk op rijdt. Het is dus echt een aanrader!

We gaan door met de krachttraining tot eind februari. Er is nog ruimte, dus als je het eens wil proberen kan dat, bel dan Hans Moons (06) 40 40 02 60. De vereniging betaalt de kosten.

5 februari rennersvergadering

Het is weer tijd voor de jaarlijkse rennersvergadering. 5 februari willen we graag met jullie terugblikken op het afgelopen seizoen en vooral vooruitkijken naar het komende seizoen. De rennerscommissie heeft zijn best gedaan om een aantrekkelijk wedstrijdprogramma in elkaar te zetten en wil graag weten wat jullie ervan vinden. Verder zullen ook de werkgroepen naar aanleiding van de rennersenquete hun plannen uit de doeken doen. Allemaal goede redenen om langs te komen in ons clubhuis en je mening te laten horen. We starten om 19:30 uur.

 

Toon van Dijk koppelcross

Zondag 11 februari hebben we traditioneel weer deze koppelcross. Al vele jaren verrijden we deze wedstrijd aan het einde van het veldrit seizoen. Zo ook dit jaar gaan we er weer een happening van maken.  Er zijn al diverse koppels , een 40+ met een 40- renner of renster, of een vader/zoon of vader/dochter koppel, die zich hebben opgegeven.

Wil je ook deelnemen geef je dan op bij Toon van Dijk (06) 22 52 94 97

Heb je geen transponder, geen nood wij zorgen er voor.

 

Juryleden gezocht

Voor het komende seizoen hebben we een dringende behoefte aan extra juryleden voor de wedstrijden op ons eigen clubparcours. De groep aan beschikbare juryleden is namelijk te klein geworden voor de wedstrijden die we komend seizoen organiseren. De rennerscommissie wil de groep aan juryleden daarom uitbreiden zodat we alle wedstrijden goed kunnen laten verrijden en het jurywerk netjes verdeeld wordt. Vele handen maken licht werk.

Als rennerscommissie zorgen we uiteraard voor een goede uitleg en begeleiding van het jurywerk en leren we je hoe je met het My Laps systeem moet omgaan. Stel je dus beschikbaar voor dit belangrijke werk en help mee om een aantrekkelijk wedstrijdprogramma te laten verrijden op ons clubparcours voor Excelsior leden en gastrenners. Uiteraard is voor jezelf meteen mooi meegenomen dat je op deze manier een fraaie invulling geeft aan het verenigingswerk, waarmee je je verenigingsbijdrage “terugverdient”.

Aarzel dus niet langer en geef jezelf op bij Wim Maijenburg (wedstrijdsecretariaat@grtc-excelsior.nl of (06) 24 36 33 93) of Erik Herlé (rennerscommissie@grtc-excelsior.nl of  (06) 30 36 40 14).

Trainingsstage Girona

Naar aanleiding van de eerste aankondiging van de trainingsstage in Girona hebben zich 7 renners aangemeld. Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Dus als je serieuze belangstelling hebt, meld je dan snel aan bij Marco de Bruin. De tickets moeten namelijk snel geboekt gaan worden om te profiteren van de nu nog lage prijzen.

Ongeacht leeftijd en/of niveau willen we met een groep de basis gaan leggen voor een mooi seizoen. We willen daar verdeeld over één of meerdere groepen gericht gaan trainen aan de conditie en techniek.

De kosten voor een week, inclusief vlucht, eten en vervoer van je eigen racefiets (we huren een busje waar de fietsen in kunnen) bedragen ongeveer tussen de €300 – €500. Uiteraard streven we naar een zo goedkoop mogelijke vlucht.

Het vertrek zal zijn in het weekend van 16-17-18 maart en de terugreis op 23-24-25 maart (afhankelijk van de goedkoopste dagen).

Aanmelden s.v.p. zo snel mogelijk doen bij Marco de Bruin via (06) 11 30 42 69 of  activiteiten_excelsior@outlook.com