Categoriearchief: Amateurs

Kampioenschap van het Groene Hart

Op zondag 24 februari organiseren wij voor het vijfde jaar op rij het kampioenschap van het Groene Hart. Geef je op!

Wij rijden in de volgende categorieën:

11:00 u.
– Dames, junior-dames, nieuweling-meisjes, basislid-dames
– Nieuwelingen
– Sportklasse- en basisleden
De dames rijden hun eigen wedstrijd.

12:30 u.
– Junioren, amateurs
– Beloften, elite

Er zijn 5 prijzenschema’s voor de top-10 van elke wedstrijd.

Inschrijven http://bit.ly/2SQH4Ej: € 3,-
Bijschrijven op dag zelf: € 5,-

Niels van der Pijl sluit Ronde van Madagascar af met derde plek in het eindklassement

Na de laatste etappes in de ronde heeft Niels niet meer kunnen opschuiven in het eindklassement. Hij pakte nog wel twee podiumplekken in de laatste etappes en won hierdoor op overtuigende wijze de puntentrui. Met de Volharding waar Niels als gastrenner meedeed behaalde ze ook de overwinning in het ploegenklassement. Totaal dus vier podiumplekken in een succesvolle ronde van Madagascar die Niels weer aan zijn palmares toe kan voegen.

Winst in de Rond van Madagascar

Afgelopen maandag 12 december heeft Niels van der Pijl de 4e etappe van de Ronde van Madagascar op zijn naam geschreven. In de tweede etappe , een zware bergrit over 140 km van deze 10daagse rittenkoers, reed hij in de groep der favorieten mee omhoog. In een enerverende spurt bergop versloeg hij zijn vier medevluchters. In het algemeen klassement staat Niels momenteel op de derde plaats maar met nog vier ritten te gaan gaat hij alles in het werk stellen om de eindoverwinning mee naar huis te nemen. De rittenkoers duurt tot a.s. zondag.

Niels van der Pijl winnaar Tour du Congo

Kersvers eliterenner Niels van der Pijl heeft afgelopen maand de overstap van amateur naar elite om deel te kunnen aan de meerdaagse Tour du Congo in centraal Afrika. In zijn eerste koers tussen de elite renners behaalde hij in een internationaal gezelschap de eindoverwinning van de ronde, nadat hij solo de tweede rit van de ronde op zijn naam schreef. De wedstrijd zou gaan over negen etappes, echter door organisatorische problemen zijn er slechts zes ritten verreden. Naast de gele trui won Niels ook de jongerentrui en het bergklassement.

Niels van der Pijl wint in Aalten

Niels van der Pijl heeft afgelopen weekend de ronde van Aalten op zijn naam geschreven. Nadat hij eerder dat weekend al tweede was geworden in Maartensdijk en derde in Nes aan de Amstel. Al met al een schitterend weekend voor de renner van Excelsior.

In Nes aan de Amstel werd de derde plek behaald in de sprint van een compact peloton, doordat de wind te weinig verschillen te weeg bracht. Op het technische rondje van Maartensdijk; de traditionele acht, maakte Niels deel uit van de kopgroep van vier. In de sprint werd hij hierin tweede. In Aalten was een schitterend parcours uitgetekend, dwars door het dorp met twee korte klimmetjes erin. Hierin domineerde Niels van start tot finish door de gehele wedstrijd vooruit te rijden. Eerst was hij met een medevluchter, welke half koers werd achtergelaten en hij solo over de meet kwam.Aalten