Categoriearchief: Clubwedstrijden

Experiment met C-klasse

Dit seizoen willen we in de maand april op zondagmorgen experimenteren met een C-klasse.

Wie rijden in de C-klasse? 

• Renners die het bij de B-klasse niet meer bij kunnen houden of daar moeite mee hebben, niet meer met spelletje mee kunnen doen en al blij zijn als ze de B met moeite kunnen volgen;
• Nieuwe leden die nog nooit een wedstrijd hebben gereden. Op deze manier kunnen we kijken wat het niveau is;
• Renners die vanuit de jeugd het niveau van de B-klasse nog niet aankunnen.

Als blijkt dat je het niveau van de C-klasse gemakkelijk aankunt, volgt promotie naar de B-klasse.

Om het experiment laagdrempelig te houden, starten we zonder transponder. Een rugnummer is wel verplicht.

De wedstrijden vinden met ingang van zondag 7 april plaats op elke zondagmorgen in april. Bij voldoende belangstelling wordt het experiment vervolgd. 

Een wedstijd in de C-klasse duurt 54 minuten plus 3 ronden, dus een uur koers. Gestart wordt na de A- en B-klasse. Geen competitie, geen prijzen, gewoon voor de lol. Aan het eind proberen we wel een uitslag op te maken. Bij de C-klasse gelden dezelfde spelregels als bij de A- en B-klasse.

Pannenkoek Festijn en prijsuitreiking

Woensdagavond 20 september is er weer ons jaarlijks terugkerend Pannenkoek festijn. Smullen van de overheerlijke door Henk en Hans gebakken lekkernijen .

Tijdens dit festijn worden de prijzen van de klassementen van Cafe Central en Toscany  en de woensdagavond uitgereikt. Mocht je verhinderd zijn laat het even weten want zonder afmelding worden de prijzen bewaard voor een volgend evenement.

De aanvang is om 19.30 uur.

2e Driedaagse van Gouda

Ook dit seizoen organiseren we weer een driedaagse op ons clubparcours. Dit van dinsdag 15 – 9  tot donderdag 17 – 9. Er wordt gereden in een A & B klasse met in elke klasse een mooi prijzenschema. Om in het eindklassement mee te tellen moet je naast de finalewedstrijd minimaal nog aan een wedstrijd hebben deelgenomen. Inschrijfgeld per avond 2 euro.

Aanvang elke avond om 19.15 uur

 

Clubkampioenschap tijdrijden met terechte winnaars.

Afgelopen dinsdagavond 30 mei werd in samenwerking met wielervereniging Avanti het tijdrit kampioenschap verreden. De omstandigheden op het parcours waren niet gemakkelijk voor de deelnemers door de straffe wind die schuin over de wegen blies. Dit had echter geen invloed op de renners, die er allen voor streden om de trui en bokaal welke te wachten stond aan de meet, in de wacht te slepen.

Gezien het materiaal waarop gereden werd kon er al een lichte voorspelling gemaakt worden over de uitslag , maar uiteindelijk zijn het toch de benen die het moeten doen. In de A groep was Arjan Bakker die de concurrentie te snel af was en de titel mee naar huis nam.  Bij de B groep bleek Marco de Bruin de snelste tijd te noteren en trok dus de kampioenstrui aan.

Lees verder Clubkampioenschap tijdrijden met terechte winnaars.

Update Clubkampioenschappen Tijdrijden…….!!!!!!!!!!!!!

Renners en rensters opgelet………!!!!!!!!!!!!!!

De datum van het kampioenschap is verplaatst naar dinsdag 30 mei, dus pas het aan in je agenda.

Ook dit jaar organiseren we in samenwerking met wielervereniging Avanti een tijdrit kampioenschap. Dit gaat plaatsvinden op dinsdagavond 30 mei aan de Treinweg te Alphen aan de Rijn. Het rennersveld van onze vereniging gaat strijden in twee klasse.

A-klasse : Elite/belofte, Amateurs en Junioren.

B-klasse : Sportklasse, nieuwelingen en basisleden.

Voor elke klasse is er een kampioenstrui en eindprijzen voor de eerste 10 in de uitslag.

Geef je tijdig op voor registratie Mylaps,

wsecretariaat@gmail.com

De geldende clubkleding van 2017 is verplicht…!!!!!

Open kampioenschap van het Groene Hart.

Zondag 26 februari organiseert G.r.t.c. Excelsior voor de derde maal het Open Kampioenschap van het Groen Hart.

Een evenement wat steeds meer bekendheid krijgt onder de wielerliefhebbers in de regio.

De eerste wedstrijd start om 11.00 uur met de categorieën  Sportklasse/Masters, Dames/juniordames en Nieuweling-meisjes en de Nieuwelingen.

Om 12.30 uur gaan de Elite/Belofte, Amateurs en de Junioren van start.

Er zijn aantrekkelijke prijzen in de vorm van een Kampioenstrui, streekproducten, geldprijzenschema. Dit voor elke categorie. Tevens voor elke deelnemer een attentie.

Evenement 1e Driedaagse van Gouda succesvol.

Het was voor de rennerscommissie een gok om een driedaagse te organiseren. Je moet altijd maar weer hopen dat het onder de renners aanslaat en er voldoende deelname is.
Nou we kunnen wel stellen dat het een schot in de roos was. Iedereen die deelnam vond het een prima wedstrijd en waren zeer enthousiast.
Ook de supporters die langs de kant stonden hebben genoten van levendige koersen met mooie winnaars.
Bij de A-klasse was het Marten Koster die het eindklassement won, en in de B-klasse zegevierde Henk Ceelen.
Zij gingen dan ook naar huis met de vouchers van SMA Midden-Holland voor een sportkeuring en met de rozen van Bos roses uit Zevenhuizen.
Een afspraak voor volgend jaar staat al gepland voor De 2e Driedaagse van Gouda.

427821_278345845599301_433161651_n