Categoriearchief: Mountainbike

Crosstraining naar Bergschenhoek

De eikenprocessierups strikes back! Ondanks verwoede pogingen om de eikenprocessierups van ons crosstrainingsparcours bij de Coenecoopbrug te verwijderen, moeten we helaas toch onze nederlaag erkennen. Na de crosstraining van afgelopen woensdag hebben namelijk zo’n 27 mensen enorme last gekregen van uitslag, bulten en jeuk als gevolg van de brandharen van de – inmiddels verwijderde – eikenprocessierups. Dit betekent dat ons Coenecoop parcours voorlopig niet bruikbaar is. Herhaalde aanraking met de nog aanwezige brandharen kan leiden tot steeds heftiger allergische reacties en zelfs ademhalingsproblemen. Lees verder Crosstraining naar Bergschenhoek

Merida Dutch Cross Country 2017

Zaterdag en zondag 17 &18 juni wordt  de tweede editie van de Merida Dutch cross country verreden. Een MTB tocht van Pietersburen naar Vaals  over 475 km die binnen 24 uur volbracht moet zijn.

Vier leden van onze vereniging hebben zich als Team van Beynum   aangemeld om deze uithoudingsproef te volbrengen. Het team bestaat uit twee koppels van twee renners die elkaar na elke etappe aflossen. De laatste etappe wordt gezamenlijk gereden.

De renners die begeleid worden door ploegleider Wim Maijenburg zijn Joost Pels, Michiel Hoogerwerf, Marco de Bruin en Dennis Franken. Tijdens de tocht houden we U op de hoogte via de Facebook pagina van Goudse Ren- Tour Club Excelsior

 

Mountainbike clinic 11 december te Velp gaat niet door…!!!!!

Wegens te weinig belangstelling gaat deze dag helaas niet door….!!

Voor alle jeugdrenners ( jongens categorie 7 en meisjes categorie 6 ), nieuwelingen en junioren, organiseert Marten Koster een MTB-clinic in Velp.
Nog nooit gedaan ? Marten leert je wat je allemaal met een MTB kunt doen en hoe heerlijk het is om de bossen in te gaan.
Ter plekke zijn MTBs aanwezig. Heb je zelf een MTB neem hem mee. Heb je al ervaring dan kun je dat meteen laten zien en ben je natuurlijk ook van harte welkom.
Tijdstip van starten in Velp hoor je nog als je je hebt opgegeven. Geef je voor 15 November op bij Marten per mail marten@doisj.com
Bij voldoende aanmeldingen gaan het definitief door.

Wie een mountainbike wil huren moet zijn/haar lengtemaat doorgeven. Kosten zijn 15 euro voor de hele dag.
Degene die een mountainbike huren raad ik tennis of skateschoenen aan, zolen met niet al te veel profiel, zodat je meer grip hebt op de pedalen.

Adres is ; Kerkallee 37a te Velp. Voor meer info zie www.mtbclinic.nl

Groet Marten Koster

Let op !!!!!!!! Starttijd MTB Waddinxveen gewijzigd.

In verband met de warme temperaturen voor komende zaterdag zijn de starttijden van de MTB wedstrijden aangepast.

Inschrijving kan vanaf 17.30 uur en de wedstrijd start om 19.00 uur. Gevorderde eerst en 20 seconden later de recreanten. Er wordt apart geklasseerd.

De organisatie van de Ronde van Waddinxveen heeft ter gelegenheid van de doorkomst van de tour op zaterdag 4 juli een Mtb spektakel georganiseerd.  Lees verder Let op !!!!!!!! Starttijd MTB Waddinxveen gewijzigd.