Jeugd

Welkom op de jeugdpagina van GRTC-Excelsior.

Leuk dat je interesse toont in onze jeugdafdeling. De jeugdafdeling van GRTC-Excelsior is er op gericht om de jeugd, vanaf 6 tot en met 14 jaar een passend onderkomen te bieden en te begeleiden op de racefiets in trainingen, wedstrijden (zowel op regionaal als wel op nationaal niveau), een aantal individuele/ploegen tijdritten en natuurlijk ook nog het jaarlijkse uitje en het jeugdkamp. We hebben gemiddeld tussen de 30 en 40 jeugdleden en hebben daarmee een mooie grote, enthousiaste, maar bovenal een gezellige groep met zowel jongens al meisjes.

Om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn en wat er bij het jeugdwielrennen komt kijken, willen we je via deze pagina meer informatie geven over het jeugdwielrennen bij onze club.

DSC_0879 (2)

DSC_0474_142916

Je mag lid worden van onze jeugd vanaf 6 jaar en dat kun je blijven tot en met het jaar waarin je 14 jaar wordt, daarna ga je automatisch door naar de nieuwelingen (je mag pas wegwedstrijden rijden vanaf het begin van het jaar waarin je 8 jaar wordt, voor die tijd worden de kinderen op een leuke manier wegwijs gemaakt in het jeugdwielrennen tijdens de trainingen).

Om te kijken of je het wielrennen bij onze club leuk vindt, mag je maximaal 6 keer als aspirant-lid meetrainen. Hierna moet je of lid worden of stoppen. Je aanmelden als lid kan via de volgende link:

http://www.grtc-excelsior.nl/vereniging/info-nieuwe-leden/inschrijven-als-lid/

De trainingen van het wielrennen zijn van begin maart tot en met eind september op de dinsdag- en donderdagavond en vinden plaats op ons eigen veilige en afgesloten clubparcours in het Goudse Hout. De 1e groep traint van 18.00 tot 19.00 en is bedoeld voor de jongere jeugdleden. Ook de nieuwe leden worden in eerste instantie in het 1e uur geplaatst om te kijken hoe goed hij of zij al kan fietsen. Wanneer de jeugdleden goed genoeg zijn, wordt in onderling overleg met de trainers bepaald of het jeugdlid door kan stromen naar het 2e uur. De 2e groep traint van 19.00 tot 20.15 en is bedoeld voor de geoefende wielrenners.

Veldrijden
DSC_0541 (2)CSC_0691

In de wintermaanden doen we ook nog aan veldrijden. Vanaf begin oktober tot en met eind januari trainen we een keer per week op ons eigen clubparcours. In de maand februari liggen in principe alle jeugdactiviteiten stil, zodat de jeugdleden even goed  uit kunnen rusten van het veldrijseizoen en zodoende weer fris aan het wegseizoen kunnen beginnen.

Fiets huren
Wanneer je zelf nog niet beschikt over een racefiets, kun je gratis van ons een leenfiets gebruiken tijdens de probeertrainingen. Ook hebben we de nodige helmen liggen, welke gebruikt kunnen worden. Wanneer je beslist om lid te worden van onze club, kun je in 1e instantie een fiets huren van ons voor een bedrag van 75,- euro per jaar. Een eigen fiets kopen mag uiteraard ook. Houd er wel rekening mee dat de racefiets maar een maximum verzet mag hebben afhankelijk van de categorie waarin je rijdt (dit is om het lichaam van de jeugdleden te beschermen tegen overbelasting en is vanuit de KNWU bepaald). Na een jaar dient de huurfiets weer ingeleverd te worden en worden de jeugdleden verzocht om zelf hun materiaal aan te schaffen, zodat de huurfiets weer vrijkomt voor eventuele nieuwe jeugdleden. Mocht het om de een of andere reden niet haalbaar zijn om eigen materiaal aan te schaffen, dan kunnen we hier ten alle tijden een passende oplossing voor bedenken.

Clubkleding
Als je besloten hebt om lid te worden en wedstrijden wilt gaan rijden, moet je van de KNWU verplicht in de clubkleding rijden. Voor nieuwe leden hebben we een starterspakket, welke tegen gereduceerd tarief aangeschaft kan worden. Voor informatie en prijzen van de clubkleding kunt u hier kijken:

http://www.grtc-excelsior.nl/vereniging/wielerkleding/

Bij het jeugdwielrennen worden de renners ingedeeld naar leeftijd in categorieën. Meisjes mogen altijd 1 categorie lager rijden en mogen zelfs 2 jaar wedstrijden rijden in categorie 1, voordat ze overgaan naar categorie 2. De overgang van de ene naar de andere categorie vindt altijd plaats op 1 oktober en wel bij het ingaan van het veldrijseizoen. De jeugdleden mogen wegwedstrijden rijden vanaf 1 januari van het jaar waarin ze 8 jaar worden, maar omdat de overgang van de categorieën al per 1 oktober plaatsvindt mogen ze al in de maanden, oktober, november en december van het jaar daarvoor al veldwedstrijden gaan rijden.

Meer informatie over het jeugdwielrennen is te vinden op de site van de KNWU district Zuid-Holland:

http://www.zuidholland-knwu.nl/jeugdwielrennen.html

Indien je na het lezen van bovenstaande informatie nu denkt van dat jeugdwielrennen bij GTRC-Excelsior lijkt me wel heel leuk en ik wil graag een keertje komen proef-trainen of je hebt nog vragen, neem dan contact op met het jeugdsecretariaat via het emailadres: jeugd.excelsior@gmail.com

Hopelijk gauw tot ziens bij onze mooie club.

 

al 80 jaar levendig en voor elk wat wils