Nieuwelingen en Junioren

TRAININGEN NIEUWELINGEN (dinsdag en  donderdagavond ) + BEGELEIDING tijdens Clubwedstrijden ( woensdagavond en zondagochtend op eigen parcours ).

Een paar weken terug hebben jullie op de site al kunnen lezen dat de begeleiding van de jeugd en Nieuwelingen bezig is nieuwe activiteiten op touw te zetten. Het gaat om begeleiding bij gezamenlijke trainingen en clubwedstrijden ( woensdagavond en zondagochtend op eigen parcours). Het doel is meer aansluiting tussen de jeugdgroep en de NWL te verkrijgen. Uiteraard om gezamenlijk meer plezier aan de wielersport te beleven.

Groep 1 ( Jaco van der Eijk + back up Erwin Coumou en soms Marco Mensink ).

NWL die zich nieuw aanmelden bij Excelsior en nog niet eerder aan wielrennen hebben gedaan. Daarbij NWL die geen wedstrijden rijden , maar het wel leuk vinden om in de training aan te sluiten. Categorie 7 renners (jongens) die goed rijden, gemotiveerd zijn, wedstrijden uitrijden en al uitkijken naar de overstap naar de NWL. Dit alleen na overleg met de begeleiders/trainers van de jeugd.

Groep 2 ( Joop Hazenbroek en Roderick Bijlard).

Meisjesgroep (NWL/JUN + rensters in categorie 6 die die dit aankunnen . Dit alleen na overleg met de begeleiders/trainers van de jeugd.

Groep 3 ( Hans Moons en Erwin Coumou ).

NWL die wedstrijden en klassiekers rijden, aangevuld met junioren. Hans traint al jaren met deze groep. De afspraken zijn bekend.

NB. Indien de renner een groep te snel of te langzaam vindt gaan , dan overstappen naar de groep die het beste aansluit en  het meeste plezier geeft. Dit in overleg met de begeleiding . Ben je heel goed dan kun je dus ook in de groep van Hans Moons aan de slag.

Periode & tijdstip van de Training

Voor groep 1 geldt: tegelijk verzamelen bij het clubhuis. Tijdstip donderdagavond om 19.00 uur. In overleg met de begeleider per groeps App kan uiteraard een ander tijdstip ( of zelfs avond ) worden afgesproken.

Voor groep 2 geldt: verzamelen bij het clubhuis om 19.30 uur op de dinsdag en donderdagavond ( wintertijd ). In de zomertijd (clubhuis)  tijdstip nader aan te geven door Joop in de groeps App.

In de wintertijd (januari tot 27 maart) training op parcours Gouda. In de zomertijd (27 maart t/m half september) vertrek vanaf clubhuis Gouda of nader te bepalen plek (via de App).

Communicatie trainingen.

Alle communicatie via de groeps App, dit is de manier om af te stemmen. De begeleider stuurt een dag voor de training een oproep om te komen. Iedereen wordt gevraagd te reageren. Bij voldoende respons gaat de training door. Bij slechte weerverwachting kan via de App gecommuniceerd worden of de training doorgaat of niet.

Jaco van der Eijk (06 49318224) j.vander.eijk@ziggo.nl

Joop Hazenbroek (06 24350135) joop.hazenbroek@kpn.mail.nl

BEGELEIDING tijdens Clubwedstrijden (woensdagavond en zondagochtend op eigen parcours).

Tijdens clubwedstrijden zijn begeleiders aanwezig om NWL/Junioren te motiveren en te adviseren. Op zondagochtend zullen Paul Lugten en Roderik Bijlard ( en mogelijk anderen ) dit op zich nemen in de B clubwedstrijden.  Voor de A clubwedstrijden op de woensdagavond is dit in ieder geval Jaco ( en mogelijk nog anderen) die een oogje in het zeil houden. Op de zondagochtend wordt per keer bekeken wie dit op zich neemt.

Mtb dag.

Marten Koster heeft aangegeven dit graag te organiseren. Het gaat om jeugd jongens categorie 7 en  meisjes categorie 6 en uiteraard NWL en junioren (M/J). Zodra hier meer over bekend is wordt dit op de website aangekondigd.

Succes.

Ik hoop en verwacht dat jullie mee gaan doen. Alleen door jullie opkomst kan het komend wielerseizoen een begin zijn om meer met elkaar te ondernemen. Meld je dus aan in de groeps App en geniet van de wielersport.

Paul Lugten pa.lugten@gmail.com

al 80 jaar levendig en voor elk wat wils