FysioVisiq klassement

Klassement Fysio Visiq

Voor de renners en rensters (met uitzondering van de categorie jeugd) is er een verenigingsklassement voor hun behaalde resultaten in landelijke wedstrijden. Het bestuur heeft in Fysio Visiq een sponsor gevonden.

Spelregels

  1. Alleen renners en rensters die een KNWU-licentie op naam van onze vereniging hebben komen in aanmerking. Dus niet het lidmaatschap is bepalend maar de licentie.
  2. Uitsluitend wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van de KNWU of vergelijkbare buitenlandse wielerbond.
  3. Verder is voor klassiekers, nationale en districtskampioenschappen de puntentelling voor de eerste dertig geklasseerden teruglopend van 30 naar 1 punt ( een eerste plaats is 30 punten en een dertigste plaats is 1 punt).
  4. Voor overige wedstrijden (weg, veld, baan en mountainbike) is de puntentelling voor de eerste twintig geklasseerden teruglopend van 20 naar 1 punt. (een eerste plaats is 20 punten en een twintigste plaats is 1 punt).
  5. (Inter)clubwedstrijden tellen niet mee. Uitzonderingen hierop zijn de Zuid-Hollandse tijdritcompetitie en jaarlijks in augustus te verrijden zesdaagse voor Elite/Beloften en Amateurs A (Zuid-Hollandse verenigingen). Daarnaast tellen ook wedstrijden van Veteranen Belangen Vereniging Nederland 50+ Renners mee.
  6. Van meerdaagse wedstrijden telt het eindklassement mee, en tevens de etappe-uitslagen. Puntenverdeling als bij klassieker.
  7. Eindklasseringen in regelmatigheidklassementen (bijvoorbeeld KNWU) tellen niet mee.
  8. Het klassement wordt niet per kalenderjaar opgemaakt, maar aan de hand van de seizoenen. Het cyclocross- en baanseizoen begint in september/oktober en het weg- en mountainbikeseizoen begint in februari/maart.
  9. Uitslagen kan men doorgeven aan Hans Jongeneel   via mailadres despits@tele2.nl

al 80 jaar levendig en voor elk wat wils