Vertrouwenscontactpersoon

GRTC Excelsior vindt een sociaal veilige sportomgeving belangrijk. Daarom hebben zij beleid opgesteld en vertrouwenscontactpersonen (VCP) voor de vereniging aangesteld.

Dit zijn Gerard en Thea Hazebroek, beiden als toerder lid van de vereniging. Zij hebben de cursus VCP gevolgd bij de NOC*NSF.

Ongewenste omgangsvormen komen helaas overal voor, dus ook in de sport. De meest bekende vorm is seksuele intimidatie (SI). Hierbij kan het gaan om een schuine mop, een opmerking over iemands lichaam of een klopje op de bil. Als degene die het ondergaat dit niet prettig vindt (ongewenst) moet het ophouden. Maar ook pesten, discriminatie, agressie en geweld zijn ongewenste omgangsvormen.

Het is belangrijk te weten dat je altijd bij een VCP’er terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Of  gewoon voor een luisterend oor. Uiteraard wordt alles strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De VCP’er is er voor alle sporters, vrijwilligers, bestuur en ouders van sporters.

Dus als jij je binnen de vereniging niet prettig voelt of een “niet-pluis”gevoel hebt, neem dan contact op met Gerard of Thea.

Hoe zijn de VCP’ers te bereiken:

email: vcp.grtcexcelsior@gmail.com

tel: 06-52528647 of 06-10461416

Downloads klik hieronder:

*    meldprotocol.pdf

*    gedragsregels

al 80 jaar levendig en voor elk wat wils