Marten Koster wint Heuvelrugronde van Driebergen

Marten Koster wint in een sprint van een select groepje vluchters de Heuvelrugronde van Driebergen. Een kort verslag van de koers door Marten. 

Samen met Frank Visser en Vincent Tuls stonden we mooi vooraan bij de start en dus werd er geloot, helaas. Frank en ik mochten ergens halverwege opstellen en Vincent stond helaas helemaal achteraan bij het ruim tachtig man tellende peloton.
Start verliep goed, tempo zat er al gelijk goed in. Denk nu niet dat er ook enig hoogteverschil (op wat drempels na) in het rondje zit, ondanks de naam. Het is een vierkant van 1,2 kilometer door een woonwijk in Driebergen. Na een minuut of 10 zat ik mooi voorin en na het drie-ronden-klassement leek het even stil te vallen en dus was dat een mooi moment om aan te vallen. Ik kreeg een meter of 100 en reed zo 2 ronden solo op kop. Drie man vonden de aansluiting bij mij, waarvan er eentje het al snel moest opgeven. Dus er zat niks anders op als #hardlabeur. Samen met Lieven Anthonisse en Corne Verhoeks de ruim 40 resterende ronden volle bak te koersen. De samenwerking was super en na een goed uur kwamen we op een paar seconden achter het peloton te rijden, aansluiten deden we natuurlijk niet, dat zou zonde van alle premies zijn.
Maar in de laatste 15 ronden kwam het peloton weer goed op gang en was er bij ons het beste er af. Met nog een paar ronden te gaan was het bijna zeker dat we het wel zouden gaan redden dus werd er naar elkaar gekeken en kon het pokeren beginnen. Toen we de laatste bocht uitkwamen was alle snelheid eruit en was het afwachten wie er als eerste aanging. Ik reed op kop, maar de andere twee reden vrijwel naast me dus kon ze goed in de gaten houden. Door elke keer op de club te worden geklopt door Jorrit heb ik wel veel geleerd over hoe je een sprint moest aangaan en dus werd het tijd om dit in praktijk te brengen! In een niet te zware versnelling demarreerde ik en door op het juiste moment te schakelen kon ik optimaal snelheid maken en zo dus als eerste over de streep heen komen!

Frank finishte niet ver achter me op een hele mooi 5e plek en Vincent op een verdienstelijke 17e. Met drie man aan de start en alle drie in de top 20!

Marten

Een kort filmpje van de finish.

Foto720-NXFF4SQM