‘’Niels van der Pijl op het podium in Zoeterwoude-Dorp’

Afgelopen zondag stonden er in Zoeterwoude-Dorp drie Excelsior amateurs aan het vertrek: Niels van der Pijl en Piet Smits, voor wie dit zo goed als een thuiswedstrijd was reden samen met Frank Visser.

Door de regenachtige ochtend waren enkele delen van het parcours glad geworden. Met 70 man aan het vertrek was het dus zorgen om vooraan te komen en te blijven. Waar Frank en Niels dat na twee rondes lukte, kon Piet nog niet ver genoeg opschuiven. Door lossende renners uit het peloton ontstonden er uiteindelijk gaten die voor Piet funest zijn geworden. Half koers moest hij de wedstrijd verlaten. Door een aantal valpartijen in het peloton is ook Frank even na half koers met de wedstrijd gestopt. Intussen waren er vooraan vijf renners weggereden uit het grote pak, Niels zat daar attent bij. Door een goede samenwerking lukte het uiteindelijk om het peloton drie ronden voor het einde zo goed als te dubbelen. Deze sprintten netjes eerder af, waardoor de laatste twee rondes uit gingen maken wie er zou winnen. Na enkele schermutselingen in de laatste ronde werd het uiteindelijk een sprint met zijn vijven, waarin Niels een mooie podiumplek (3e) wist te behalen.
Foto540-J8A84LW8 Foto720-7E4GFPPK Foto720-BMFS4BG3 Foto720-EOZJFRLV Foto720-GTOL76OV Foto720-MXR8OYCW Foto720-QUNIHYTU Foto720-T7UZJ3TZ Foto720-UAHKXBSK