Podiumplek voor de amateurs in de Ronde van Groot-Ammers

Niels, Marten, Rob, Gerben en Jasper reden de ronde van Groot-Ammers en met 5 renners van GRTC Excelsior hadden we dus een mooie bezetting in de koers. Een kort verslag door Jasper.

Afgelopen zaterdagavond reisde Niels, Marten, Rob, Gerben en ik (Jasper) naar de ronde van Groot-Ammers en met 5 renners van GRTC Excelsior hadden we dus een mooie bezetting in de koers. De motivatie was hoog doordat Niels de maandag ervoor in Numansdorp naar een geweldige tweede plek reed en Marten de donderdag erop naar het hoogst haalbare.

Het startschot was gegeven en de renners van GRTC Excelsior vertrokken van de tweede rij en al snel konden Marten en Niels naar de kop rijden. Rob en Gerben reden mooi halverwege het peloton en ik stond als gewoonlijk te vechten met mijn pedaal. Door het zware parcour van Groot-Ammers met haar beruchte Col moesten Gerben en ik de koers na circa 15 minuten verlaten maar deze teleurstelling werd al snel vergeten. Rob, Niels en Marten reden namelijk nog volle bak koers en Marten wist zelfs met 4 andere te ontsnappen van het peloton. Niels zat helaas halverwege het peloton waardoor het zinloos was om erachter aan te gaan maar je kon aan zijn gezicht zien dat hij fris was en erbij had kunnen zitten. Rob had het peloton verlaten maar hij wilde hem hoe dan ook uitrijden en dus reed hij zijn eigen tempo totdat hij in een achterliggende groep reed.

Na circa 30 rondes van de 66 reed Marten nog steeds gecontroleerd in de kopgroep en wisten een behoorlijke voorsprong te behouden op het peloton. Daarentegen zat Niels nog met een slecht gevoel in zijn maag en besloot de strijd aan te gaan door uit het peloton te ontsnappen. Niemand reageerde maar Niels bleef maar door stoempen met een gat van 45 seconde tot de kopgroep en voor het peloton.

Helaas keerde het tij en werden Gerben en ik toch belangrijk voor het verloop van de koers. Marten had namelijk problemen met zijn voorwiel en schreeuwde dit naar ons. Zonder enige aarzeling hadden we mijn voorwiel uit mijn fiets gehaald en stonden we bij de jury. Marten was ondertussen bij de laatste bocht voor de finish en dus konden we snel het wiel verwisselen. Achteraf bleek dat een spaak los was gegaan waardoor er meerdere volgenden. Marten kreeg gelukkig een ronde vergoed waardoor hij weer in koers was en weer voor het podium mee kon doen!

Ondertussen was Niels nog steeds aan het stoempen op zijn pedalen en wist zijn voorsprong te behouden tot het einde van de wedstrijd. De kopgroep had zo snel gereden dat ze tegen het einde aan achter het peloton reden en kozen bewust ervoor om ze niet in te halen van wegen de premies. Dit ging van de kaart toen de premies waren gereden en reed een van de kopgroep van het gehele peloton weg waardoor Marten de achtervolging in moest zetten om het gat te dichten. Dit lukte hem maar kwam helaas daardoor te kort om voor de eerste plaats rijden maar toch wist hij er een zeer verdiende 3de uit te halen! Niels werd door zijn #hardlabeur actie niet gedubbeld en wist door (maar liefst) 27 rondes solo te rijden op de 6de plaats te eindigen. Rob was wel gedubbeld maar reed wel naar een mooie 31st plaats.

Kortom Gerben en ik hebben genoten van de koers!

Jasper

D4S_8261D4S_8143