Crosstraining naar Bergschenhoek

De eikenprocessierups strikes back! Ondanks verwoede pogingen om de eikenprocessierups van ons crosstrainingsparcours bij de Coenecoopbrug te verwijderen, moeten we helaas toch onze nederlaag erkennen. Na de crosstraining van afgelopen woensdag hebben namelijk zo’n 27 mensen enorme last gekregen van uitslag, bulten en jeuk als gevolg van de brandharen van de – inmiddels verwijderde – eikenprocessierups. Dit betekent dat ons Coenecoop parcours voorlopig niet bruikbaar is. Herhaalde aanraking met de nog aanwezige brandharen kan leiden tot steeds heftiger allergische reacties en zelfs ademhalingsproblemen.

Voorlopig wijkt Robert Huisman daarom  voor de crosstraining uit naar het MTB parcours op de skiheuvel bij Bergschenhoek. Er moet tenslotte wel getraind kunnen worden.

Er is ondertussen een eerste inventarisatie van alternatieve trainingslocaties gedaan, maar dat is nog niet zo eenvoudig. De locatie moet veilig te gebruiken zijn als het donker is, er mogen dus geen gevaarlijke kuilen e.d. aanwezig zijn, we moeten daar met zo’n 30 tot 40 renners kunnen trainen, er moeten niveauverschillen in ziten en we moeten zonder problemen voor ander verkeer ons licht kunnen gebruiken. Ons crossparcours van zondag is om die redenen bijvoorbeeld geen optie en we willen vooral niet het risico lopen dat we onze vergunning voor de zondag kwijt raken.

Bij deze doen we dan ook een beroep op de locatiekennis van onze leden om te kijken of er een beter alternatief voorhanden is dan Bergschenhoek. Weet jij een goede crosstrainingslocatie in Gouda e.o.? Neem dan contact op met Robert Huisman via robert@jhb-advies.nl of (06) 22 22 08 27.