Guus Snaterse terechte kampioen….!!!!

De clubkampioenschappen veldrijden zijn weer verreden. Op een mooi zonnig en deels bevroren parcours werden de wedstrijden in de verschillende categorieën afgewerkt. Er waren in totaal vijf klasse met als hoofdmoot natuurlijk het originele veldrijden op de crossfiets. Daarnaast de categorie mtbers , dames, gastrenners en ook de jeugd. Om exact 10 uur werd het startsein gegeven.

De crossers stoven de eerste helling op met Niels van der Pijl op de koppositie. Het zag er gelijk naar uit dat hij vanuit het vertrek een gat sloeg die moeilijk te overbruggen zo zijn. Maar zoals altijd bij het veldrijden vallen de poppetjes toch weer op de zo vertrouwde positie waar men altijd rijdt. Langzaam werd tijdens het verloop van de wedstrijd duidelijk dat Niels toch te voortvarend van start was gegaan. Guus Snaterse kwam op stoom en reed in een gestaag tempo het gat dicht. Het was gelijk erop en erover, voor Niels ging het te rap en hij concentreerde zich op de zilveren medaille. Guus bouwde zijn voorsprong snel uit en pakte zo de fel begeerde titel. John Spek plaatste zich op de derde plek van het podium.

Bij de mtbers  vond er een fel gevecht om de titel plaats tussen titelverdediger Andre Kraan en de underdog Gijl Grol. Rondenlang werd er over en weer getracht de tegenstander te verrassen en een gaatje te slaan. Dan weer was het Gijs die de kop nam en Andre onder druk probeerde te zetten en omgekeerd gebeurde dit ook. Uiteindelijk moest het in een spurt beslist worden wie zich dit jaar kampioen mocht noemen. Het was met het blote oog haast niet waar te nemen maar het Mylaps systeem gaf Andre als winnaar aan. Jan de Ruiter reed in deze categorie naar een knappe derde plek.

Bij de dames ging Anne de Ruiter er met de titel vandoor. Zij reed vanaf de start weg en haar tegenstanders zagen haar pas bij de finish terug. Cynthia van der Ham werd hier tweede en titelverdedigster Dianne den Ouden moest het dit jaar doen met de bronzen medaille.

De jeugdrenners waren helaas maar met twee deelnemers aan de start. Maar wie er niet is kan je niet verslaan dus werd Jordy van der Ham terecht winnaar in deze klasse. Daymen van Deursen werd hier tweede. Zij gingen dan ook voldaan naar huis met hun verdiende medaille en beker.

Net als elk jaar houden we ook en kampioenschap voor onze trouwe gastrenners. In deze klasse werd Jorris Jansen de kampioen. Jorris kwam dit jaar voor het eerst zo maar eens meedoen en heeft de smaak goed te pakken. Achter hem nog een nieuweling die er steeds meer plezier in krijgt om bij ons te rijden, Patrick de Jong werd dus tweede . Oudgediende Dick Kooyman reed zich naar een verdienstelijke derde plek..

Dat de twee nieuwe deelnemers nog even bekend moeten worden in de huldigingsprocedure zullen we ze maar vergeven. Voor hun ligt er nog een medaille te wachten in het clubgebouw.