Nationale veldrit een succes.

De 2e veldrit van Gouda om de Cees Slingerland bokaal was wederom een succesvol evenement. Dit door de voortreffelijke inzet van vrijwilligers, de gastvrijheid van Atletiekvereniging Gouda, en alle sponsoren die het financieel mogelijk maakten om dit evenement te organiseren.

Er werd door 140 renners en rensters in verschillende categorieën gestreden om de fel begeerde bokalen. 

Nadat de organisatie het parcours had vrijgegeven werd er flink verkend waar de moeilijke passages het best genomen konden worden en waar je het je tegenstanders moeilijk kon maken. Echter in het veldrijden worden er door iedereen foutjes gemaakt die dan gelijk worden afgestraft.

De Dames en juniordames waren het eerst aan de beurt op deze mooie dag.  Met een minuut later ook de start van de Nieuweling-meisjes. Er werd vanaf het begin serieus gekoerst om toch vooral bij de technische delen van het parcours in een goede positie te zitten. De toeschouwers kregen dan ook een spannende wedstrijd te zien met uiteindelijk Marieke van Witzenburg als winnares. Dit werd Puck Pieterse bij de Nieuweling-meisjes. Zo werden de eerste twee bokalen dan ook uitgereikt.

De Amateurs waren hierna de volgende categorie die van start gingen.  Hier waren het drie renners die in de laatste ronden  vochten om de overwinning . Jordy Beuker trok uiteindelijk aan het langste eind.

Bij de 40+ was het Micha de Vries die met overtuiging de overwinning pakte. Dit na een spannende strijd met Maarten Nijland die in Micha toch zijn meerdere moest erkennen.

Als laatste waren het de 50+ renners die de strijd met elkaar aangingen. In de eerste ronde kwam Michel Groenendaal met voorsprong door maar Lars Rietveld moest nog even op stoom komen. Twee ronden later was het Lars die de koppositie had overgenomen en alleen aan de leiding reed. Hij zou deze voorsprong ook niet meer afstaan en greep voor het tweede jaar achtereen de overwinning.