• Vanaf 1 december j.l. is het al mogelijk om digitaal via MijnKNWU je KNWU (start-)licentie aan te vragen voor 2023.

    Wanneer je een KNWU-lidmaatschap hebt, kun je met een startlicentie deelnemen aan de FUNklasse, (inter)clubwedstrijden, BMX-afdelingswedstrijden en het NK Clubs. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waarbij je niet direct veel wedstrijdervaring nodig hebt. Met deze wedstrijden kun je ervaring opdoen om later mogelijk deel te nemen aan nationale wedstrijden. De startlicentie is een kalenderjaar geldig.

    WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN STARTLICENTIE EN DE ANDERE WEDSTRIJDLICENTIES?

    Met een startlicentie kan je op de club deelnemen aan clubwedstrijden. Daarnaast kan je op het laagste niveau meedoen aan landelijke wedstrijden, de zogenaamde FUNKlasse wedstrijden. Met andere wedstrijdlicenties kan je óók meedoen aan clubwedstrijden en daarnaast op landelijk niveau aan wedstrijden op hoger niveau meedoen. Een startlicentie kun je aanschaffen met clublidmaatschap óf direct KNWU lidmaatschap. Voor een andere wedstrijdlicentie heb je clublidmaatschap nodig.

    Wil je meer weten? Op de site van de KNWU (www.knwu.nl) vind je een volledige uitleg, prijzen van licenties en antwoord op alle vragen.