• DISTRICT KAMPIOENSCHAP 2015 ZUID-HOLLAND SUCCES VOOR AMATEURS

  • Op Tweede Pinksterdag zijn de traditionele regiokampioenschappen van Zuid-Holland weer verreden. Met drie podiumplaatsen een succes voor de Amateurs van Excelsior.

     

    Op Tweede Pinksterdag zijn de traditionele regiokampioenschappen van Zuid-Holland weer verreden. Bij de amateurs, welke met 110 man aan de start stonden op het bekende parcours in Hardinxveld, behaalde Niels van der Pijl een mooie tweede plaats. Na een snelle wedstrijd, waarin de renners van Excelsior goed voorin te vinden waren, getuige de uitlooppogingen van Vincent Tuls en Guus Snaterse in de eerste helft van de wedstrijd, maar ook getuige het attente rijden van André Kraan die niet bij de eerste 20 renners weg is geweest. Half koers viel de slag bij de amateurs, toen Glenn van Nierop (Spartaan) en Niels wegreden uit het peloton. Samen bouwden ze een voorsprong uit van ruim 20 seconden die zij dankzij de goede samenwerking behielden tot aan de finish. Daar werd Niels in een sprint-á-deux geklopt en behaalde zo na zijn tweede plaats in het regiokampioenschap tijdrijden opnieuw de tweede plaats. In de sprint van het peloton voor de derde plek werd Wouter, die in goede positie de laatste bocht in ging, geveld door pech. Een renner die op het laatste moment nog in wil halen raakt daarbij Wouter zijn voorwiel, waardoor hij met spaakbreuk niet mee kan sprinten. In de sprint behaalden Remco Schellevis en André nog een 14e en 15e plaats, terwijl Vincent en Jasper de Groot beide ook nog in het peloton finishten.

    In Maassluis waren tegelijkertijd de kampioenschappen voor de masters-categorieën. Bij de masters 30+ won Marten de wedstrijd solo, door vijf ronden voor het einde weg te rijden uit het peloton. Piet Smits werd daar, na een rustperiode van zijn cross-seizoen, knap 10e in de eerste wegwedstrijd van het jaar. Bij de masters 50+ werd Ad Slingerland nipt geklopt in de sprint om de overwinning. Waar winnaar Henk Ceelen zijn handen al vroeg in de lucht gooide, rook Ad nog zijn kans. Helaas was zijn ultieme jump niet toereikend, dus een tweede plaats was zijn deel. Willem Buitendijk behaalde in dezelfde wedstrijd een keurige vijfde plaats.

    Al met al drie mooie wedstrijden waarin de amateurs van Excelsior zich goed hebben laten zien. Dit blijkt ook wel uit het feit dat in alle wedstrijden renners een podiumplaats hebben behaald. Met één overwinning en twee tweede plaatsen blijkt wel dat de weg die wij als amateurs van Excelsior inslaan de juiste is. Dit beloofd genoeg moois voor de rest van het seizoen dat nog te wachten staat.