• Groepen

    Door de toerders van GRTC Excelsior wordt op de woensdagavond, de zaterdagochtend en de zondagochtend een clubrit gereden met diverse groepen. Wij vertrekken vanuit het clubhuis. Via de Cyql app meldt je jezelf vooraf aan voor de toergroep die het beste bij jou past qua snelheid en afstand. Met de streefsnelheid wordt de snelheid bedoeld die we op de teller van je fietscomputer streven aan te houden, niet de gemiddelde snelheid aan het einde van de rit.  

    Ben je een beginnende toerder? Start dan in onze Basisgroep. Hier leer je van meer ervaren toerders hoe het rijden in een groep er aan toe gaat; veiligheid op de weg, de onderlinge afstand, van plaats wisselen in de groep, wat de gedragsregels en gebruikte commando’s zijn die wij hanteren. Weet je nog niet zo goed hoe snel je fietst en hoe lang je dat vol kan houden? Laat dit bij vertrek weten aan de wegkapitein, dan kunnen we daar tijdens de rit rekening mee houden. Wij hebben namelijk als basisregel “samen uit, samen thuis”.  

  • Indeling van de groepen:

  • Vertrektijden en welke groepen gaan er wanneer op pad:
    Genoemde data gelden voor alle vermelde groepen.

  • Daarnaast wordt er ook op de dinsdag en donderdag door verschillende ‘toerders’ met elkaar gefietst. De route wordt in onderling overleg bepaald.