• Een zwoele zomeravond stond garant voor een spannend clubkampioenschap voor de renners van onze vereniging. In totaal kwamen er 30 vertrekkers aan de start voor deze altijd moeilijke wedstrijd. De renners uit de A-klasse waren toch de favorieten in deze strijd hoewel er ook B-klasse renners getipt konden worden.

  Na een rustige eerste ronde werd er aan de boom geschud door de favorieten en moesten de eerste slachtoffers al de rol lossen.

  Het waren Marten koster, Willen-jan Post en de weer redelijk herstelde Arjan Bakker die het gas opentrokken en probeerde om een gat te slaan. Echter het peloton liet dit niet zomaar toe en men reed het gaatje steeds weer dicht.

  Terwijl men aansloot ging Marten er vandoor met Joop Slotboom in zijn wiel. Joop had echter niet verwacht dat hij achter een brommer aan moest rijden. ( commentaar van Joop ).

  Marten ging gestaag door en bouwde zijn voorsprong uit tot maximaal 44 sec. Het was echter een hele klus waar hij aan begonnen was want er moest op dat moment nog bijna een vol uur gekoerst worden. Achter hem werden er diverse pogingen gedaan om het gat kleiner te maken wat op een gegeven moment ook deels lukte. De voorsprong werd teruggebracht naar 22 sec. maar steeds stokte de samenwerking.

  Nadat de jury had aangegeven dat er nog een kwartier koers te verrijden was werd er langzaam aan de voorsprong geknabbeld. Met nog 10 minuten koers werd Marten ingelopen en begon het spel opnieuw. Diverse uitlooppogingen werden teniet gedaan totdat met nog 5 ronden op het bord Joost Pels uit het peloton ontsnapte. Er werd al gesuggereerd dat hij middels afspraken ( gratis weekje cabrio of zelfs een nieuwe Skoda ) een vrijgeleide kreeg.

  Echter ook Joost moest er aan geloven en viel weer terug in de meute. Daarna was het Danny Lugt die een ultieme poging ondernam. Echter bij het ingaan van de laatste ronde was alles weer compleet en moest er gespurt worden.

  Zeer verrassend was het dan ook dat Marten als eerste uit de laatste bocht kwam en een nek aan nek gevecht leverde met Willem-jan. Het was uiteindelijk toch Marten die de overwinning voor zich opeiste. Zeer verdient als je de gehele koers samenvat.

  De derde plek was een prooi voor good old Ad Slingerland die een sterke bekeken koers reed.

  De koers werd in de laatste ronde echter ontsiert door een valpartij in de bocht voor het clubgebouw. Andre Stormbroek kon de bocht niet houden en maakte een lelijke smak waar hij Bert Zaal in meenam. Het zag er niet echt goed uit en de hulpdiensten werden opgeroepen. Na grondig onderzoek werd Andre afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Bert kwam er met een aantal schaafwonden nog redelijk vanaf.

  Conclusie Andre : vier gebroken ribben en opname in het ziekenhuis. Verdere berichtgeving volgt.

  Een ieder die Andre heeft bijgestaan dank hiervoor.