• De toerafdeling van GRTC Excelsior is voor wielrenners die ervan houden met elkaar in een groep langere afstanden af te leggen. Wij vertrekken met elkaar vanuit ons clubhuis  aan de rand van de Goudse Hout in Gouda. De wereld om je heen moet dan vaak nog een beetje wakker worden. Een paar hardlopers en een enkele hondenbezitter, dat is zo’n beetje wat je op dit tijdstip tegenkomt. Jij zit dan al op je fiets. In het clubhuis wacht een warme kop koffie of thee en een eerste goed gesprek met je clubgenoten. Of je verheugt je rustig op de mooie route die je straks gaat rijden.

  We rijden georganiseerd. Eén renner (de navigator) geeft route instructies. Daarnaast zorgt de wegkapitein ervoor dat we ons op de weg veilig en netjes gedragen. Dit spreekt overigens bij GRTC Excelsior eigenlijk vanzelf. We respecteren de verkeersregels, onze medeweggebruikers en de omgeving waarin we rijden.

  In de afgelopen decennia hebben de toerders van GRTC Excelsior een scala aan routes verzameld, die overigens allemaal zijn te downloaden voor je eigen fietscomputer. Ze zijn zo uitgezet dat je zo min mogelijk te maken krijgt met (auto)verkeer of verkeerslichten, maar helemaal uit te sluiten is het in ons dichtbevolkte landje natuurlijk nooit. We komen op de mooiste plekken, waar je als solorijder niet snel komt. Dit is één van de voordelen van het rijden in een groep: je kunt veel grotere afstanden afleggen dan in je eentje.

  Proeflidmaatschap:
  Zou je eens met onze toerafdeling mee willen fietsen, dan kan dit. Je kunt voor 4 weken "proeflid" worden; tevens wordt je dan voor die 4 weken aangemeld bij de NTFU, zodat je ook verzekerd bent.
  Je kunt in die 4 weken zo vaak meefietsen als je wilt. Dit is dus een unieke manier om de diversiteit van de groepen uit te proberen.
   
  Is dit proeflidmaatschap iets voor jou of wil je meer informatie krijgen over het toeren? Stuur dan een mail met je vraag of je aanmelding met telefoonnummer naar: toercommissie.grtc.excelsior@gmail.com
   
  Wij nemen dan contact met je op.