• VERTROUWENSCONTACTPERSOON

   

  GRTC Excelsior vindt een sociaal veilige sportomgeving belangrijk. Daarom hebben zij beleid opgesteld en twee vertrouwenscontactpersonen (VCP) voor de vereniging aangesteld.

  Dit zijn Gerard Hazebroek en Ingrid Epping. Gerard is ex-renner en thans als toerder lid van de vereniging actief en heeft de cursus VCP bij het NOC*NSF gevolgd. Ingrid Epping is moeder van twee jeugdleden. Zij hebben alletwee de cursus VCP bij het NOC*NSF gevolgd.  Beide VCP-ers zijn ook  in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

  Ongewenste omgangsvormen komen helaas overal voor, dus ook in de sport. De meest bekende vorm is seksuele intimidatie (SI). Hierbij kan het gaan om een schuine mop, een opmerking over iemands lichaam of een klopje op de bil. Als degene die het ondergaat dit niet prettig vindt (ongewenst) moet het ophouden. Maar ook pesten, discriminatie, agressie en geweld zijn ongewenste omgangsvormen.

  Het is belangrijk te weten dat je altijd bij een VCP’er terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Of  gewoon voor een luisterend oor. Uiteraard wordt alles strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De VCP’er is er voor alle sporters, vrijwilligers, bestuur en ouders van sporters.

  Dus als jij je binnen de vereniging niet prettig voelt of een “niet-pluis”gevoel hebt, neem dan contact op met Gerard of Ingrid.

  Hoe zijn de VCP’ers te bereiken:

  email: vcp@grtc-excelsior.nl

  Mobiel Gerard: 06-52528647
  Mobiel Ingrid: 06-22439932