• WINNAARS A&B KLASSE CLUBKAMPIOENSCHAP 2016

  • Woensdagavond was het aan de renners en rensters om te proberen de titel van clubkampioen in de A of B-klasse te bemachtigen. De weersomstandigheden beloofde niet veel goeds er hingen in de regio diverse fikse buien in de lucht. Maar er kwamen toch nog voldoende deelnemers aan de start om er een mooie strijd van te maken.

    Gelukkig bleef het tijdens de koers nagenoeg droog, de meeste buien gingen links en rechts van onze locatie langs. Er kon dus naar hartenlust  gekoerst worden.

    Bij de A-klasse waren het Marten Koster en Remco Schellevis die al rap een gat sloegen en half koers het peloton op een ronde zetten. Helaas kreeg Remco pech ( lekke voorband ) , en moest hierdoor de strijd staken. Reglementer krijgt men twee ronden vergoeding maar daar werd geen gebruik van gemaakt. Marten was dus al zeker van de overwinning wat hij nog eens onderstreepte door weer weg te rijden , nu met Andre Kraan en Nobbie Twigt in het wiel.

    Deze twee moesten dus uitmaken wie er tweede en derde ging worden. Andre besliste dit in zijn voordeel.

    De B-klasse staat garant voor een massaspurt zoals de laatste weken steeds weer bewezen. Het was dan ook verrassend dat er in de laatste ronden een uitval kwam op touw gezet door Kimberly Nieuwerth. Bas Benders sloop gelijk mee en gezamenlijk sloegen ze een gat van 100 meter. Bij het ingaan van de bel was hier nog goed 50 meter van over en het was Cees-jan Bos die het gevaar zag en er in een rap tempo naar toe reed. In de spurt was Cees-jan de rapste en prolongeerde zijn titel. Bas werd tweede en Kimberly knap derde.